Fri Frakt över 499kr 📦
Kostillskotts Abonnemang 🎟️
Kosttillskott för Gym & Kampsport 🥋

Vad är bra med proteinpulver?

2/18/2024

Vad är bra med proteinpulver?

Om du någon gång tränat eller funderat på att träna så har du antagligen kommit i kontakt med proteinpulver. Det är kosttillskottsvärldens stora grundpelare och idag ska vi kika på vad som är bra med proteinpulver.

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är ett kosttillskott i pulverform med väldigt hög proteinhalt, proteinhalten i proteinpulver uppgår ofta till över 90%. Kosttillskottet levereras oftast i burkar eller påsar om 0,5-2kg och kommer i enormt många smaker. De mest populära smakerna är nog desamma som de mest populära glassmakerna, choklad, vanilj och jordgubb.

Idén med proteinpulver är att ge den som äter det en ren källa av protein så att man slipper äta massa mat för att fylla sitt proteinbehov.

Vad är bra med proteinpulver?

Vid träning, oavsett om det är styrketräning, kampsport, fotboll eller simning bryter man ner muskelfibrerna i kroppen. Man sliter helt enkelt sakta men säkert ner musklerna, detta upplevs ofta som träningsverk i ett par dagar efter ett träningspass.

För att kunna reparera dessa (och bli större/starkare) behöver kroppen proteiner. Proteiner är musklernas byggstenar och används för att läka och stärka musklerna som du under träningen brutit ner. Detta leder till att kroppens proteinbehov går upp, eftersom att att kroppen måste bygga upp musklerna som du precis brutit ner. Det är i detta skede proteinpulvret blir din bästa vän.

Genom att äta proteinpulver efter träning förser du kroppen med råmaterialet som den behöver för att återhämta sig och bli starkare. Utöver att snabbt ge kroppen rätt förutsättningar att reparera sig och utvecklas slipper du även äta en massa mat för att förse kroppen med detta protein.

Eftersom att proteinpulver endast innehåller protein slipper man oönskade fetter/kolhydrater och överflödiga kalorier som man annars riskerar att få i sig vid ökat matintag. Detta kan vara till stor användning för dig som vill gå ner i vikt, komma i bättre form eller bli starkare utan att behöva riskera att gå upp i vikt.

Proteinpulver är ett brett och bra kosttillskott som bör finnas i alla tränandes kosttillskott-kitt. Alla, oavsett träningsform behöver protein för att utvecklas och därav är det perfekt att ha en ren proteinkälla nära till hands.

Sammanfattningsvis är proteinpulver ett kosttillskott som ger dig en ren källa av protein. Protein är kroppens byggstenar och behövs för att reparera muskler som bryts ner vid träning. Det som är bra med proteinpulver är att kosttillskottet erbjuder tillgång till protein på ett snabbt och enkelt sätt. Du får i dig protein utan att behöva äta en massa mat och kan därigenom undvika oönskade fetter/kolhydrater samt överflödiga kalorier. Frågan är väl bara nu, när är det bäst att dricka proteinpulver?

Proteinpulver Choklad

Upptäck
NYHETER

Kosttillskott Abonnemang för Kampsportare

Levereras en gång i månaden

Från 745kr/Mån

Upptäck Abonnemang
NYHETER

Landslagsstjärnan 🥋

I samarbete med landslagsstjärnan Nemat Noori har vi skapat Sveriges första kosttillskott kitt för karateutövare!! Kika in Nemat när har presenterar kittet nedan.

Se Videon
NYHETER

Pearadise

Snart kommer en av våra mest efterlänktade nyheter. Se om du kan gissa dig till vad en av våra nya produkter är, tips, ta hjälp av bilden.

Black Line ny produkt, ett par päron som omfångas av en våg vanilj.
NYHETER

En ny linje kosttillskott

Nu lanserar vi äntligen en helt ny kollektion med kosttillskott. Förfinade och bättre recept är inte allt utan nu revolutionerar vi även design och smak.

En ny linje produkter från Black line, olika piller med vatten, blad, eld, vatten och en drake i sig