Fri Frakt över 499kr 📦
Kostillskotts Abonnemang 🎟️
Kosttillskott för Gym & Kampsport 🥋

Är det värt att ta PWO?

2/18/2024

Är det värt att ta PWO?

En boost av fokus och energi som gör att du kan prestera på nästa nivå. Det är ungefär vad ett av de mest kända kosttillskotten på marknaden erbjuder dig som tränar. Pre-workout (PWO) består ofta av många olika ämnen varav koffein ofta är en av de framstående komponenterna. I denna artikel tittar vi lite närmare på ifall det är värt att ta PWO inför träningen.

Vad är PWO?

För att börja på rätt fot går vi snabbt igenom vad PWO faktiskt är för något. Pre-workout som har fått sin flashiga förkortning "PWO" används idag av alla möjliga atleter världen över, vilket inte är så konstigt om man tänker efter då PWO erbjuder något som alla atleter vill åt, nämligen energi och fokus. Oavsett om du är styrkelyftare, kampsportare eller simmare så är energi fokus viktigt för att du ska kunna prestera på topp.

PWO kommer oftast i pulverform och levereras i mindre burkar (kanske inte lika cool burk som på bilden ovan men något åt det hållet). Precis som man hör på namnet "pre work-out" är PWO:n något man tar innan träningen för att prestera bättre.

Olika PWO:s innehåller självklart olika komponenter men om man drar hela industrin över en kam skulle man kunna summera innehållet till energigivande ämnen såsom koffein, prestationshöjande ämnen såsom beta-alanin samt ämnen som bidrar till individens fokus såsom taurin.

Kort sagt är alltså PWO ett prestationshöjande kosttillskott som hjälper dig med energi, kraft och fokus så att du kan göra bättre ifrån dig under träningspasset.

Är det värt att ta PWO?

Det är lätt att se folk på Instagram som tar PWO och höra om vänner som tar PWO. Detta reser antagligen en inre fundering kring om det är värt att ta PWO själv. Övervägningen här beror helt och hållet på hur du upplever dina träningspass just nu.

Om du känner att du har energi och fokus genom passet och verkligen kan pressa dig själv kanske PWO inte är något för dig, inte för att kosttillskottet skulle försämra din prestation, utan för att du helt enkelt inte behöver det om du redan känner att du kan pressa dig själv och fokusera under passet.

Ifall dina pass lutar lite åt andra hållet kan PWO vara något för dig. Om du känner att du snabbt tappar energi och fokus under passet och har svårt att pusha dig själv till att utvecklas finns PWO där för att hjälpa dig. Som vi gick igenom tidigare i artikeln ger PWO:n dig energi och ökar din kapacitet för koncentration, vilket gör det enklare för dig att pressa genom passet med kraft och engagemang. Om du inte tror att PWO är något för dig är Kreatin även en populär prestationshöjare.

Det är antagligen därför PWO brukas i så stor omfattning, eftersom att det kan ge dig en edge på träningspassen som hjälper dig att utvecklas.

Värt att notera är att vissa människor får det svårare att fokusera och träna när det tar stimulerande kosttillskott. Det är ofta samma personer som har svårt att dricka energidryck. Om du är osäker på om det är värt att ta PWO kan det vara en bra idé att köpa en burk alternativt smaka på en kompis PWO och se om du upplever att effekter förbättrar träningspassen eller inte.

Sammanfattningsvis är PWO ett välkänt kosttillskott världen över som levererar energi, fokus och prestation. Kosttillskottet kommer oftast i pulverform i små burkar och tas innan träningspassen. Till den slutliga frågan, är det värt att ta PWO? Svaret på denna fråga är att det är helt upp till individen om det är värt det. Vissa får extremt bra utbyte att kosttillskottet och upplever att deras träningspass blir mycket bättre, medan andra inte upplever någon större förändring. Det bästa är att pröva på PWO själv inför ett träningspass och se om du gillar effekten.

Kime Pre-Workout (PWO)

Upptäck
NYHETER

Kosttillskott Abonnemang för Kampsportare

Levereras en gång i månaden

Från 745kr/Mån

Upptäck Abonnemang
NYHETER

Landslagsstjärnan 🥋

I samarbete med landslagsstjärnan Nemat Noori har vi skapat Sveriges första kosttillskott kitt för karateutövare!! Kika in Nemat när har presenterar kittet nedan.

Se Videon
NYHETER

Pearadise

Snart kommer en av våra mest efterlänktade nyheter. Se om du kan gissa dig till vad en av våra nya produkter är, tips, ta hjälp av bilden.

Black Line ny produkt, ett par päron som omfångas av en våg vanilj.
NYHETER

En ny linje kosttillskott

Nu lanserar vi äntligen en helt ny kollektion med kosttillskott. Förfinade och bättre recept är inte allt utan nu revolutionerar vi även design och smak.

En ny linje produkter från Black line, olika piller med vatten, blad, eld, vatten och en drake i sig